GALA KONCERT

Veliki gala koncert Vokalne skupine Gloria, Mnogo poti.

Vokalna skupina Gloria letos praznuje 35 let glasbenega delovanja in ustvarjanja avtorskih pesmi. Daj mi roko, brat, Človek sem, Naj bo lep ta dan, Na krilih želja, Ritem srca, Angeli, Sanje in mnoge druge so pognale korenine med slovenskimi ljubitelji harmoničnega prepevanja ter postale tudi del repertoarja mnogih vokalnih skupin, cerkvenih in posvetnih pevskih zborov.

 

 

Vokalna skupina Gloria je starosta tako imenovane sodobne krščanske glasbe in je praktično edina od delujočih zasedb, ki so pred skoraj štirimi desetletji na tem področju v Sloveniji orale ledino. Sprva v akustični izvedbi, kasneje pa v glasbenih aranžmajih Tomaža Pirnata. V njihovih pesmih se zrcali odnos do življenja, stvarstva in Boga, Gloria pa je z njimi gostovala širom Slovenije ter pri rojakih v Evropi, Kanadi in ZDA. Sodelovala je tudi v mnogih televizijskih in radijskih oddajah, na festivalih, dobrodelnih prireditvah ter posnela nekaj nosilcev zvoka in izdala notni zvezek avtorskih pesmi.

 

Večer z naslovom »Mnogo poti« je prinesel izbor avtorskih pesmi, ki jih je Vokalna skupina Gloria izvajala ob Simfoničnem orkestru Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu Boštjana Grabnarja, kot gostje pa so jih zapeli tudi prijatelji – vrhunski slovenski glasbeni izvajalci: Nuška Drašček, Alenka Godec, Matjaž Robavs, Marko Vozelj, Irena Vidic, Dada Kladenik, Lea Likar, Luka Sešek in zasedba Pushluschtae.

 

 

S tem velikim koncertom se je Vokalna skupina Gloria tudi poslovila od svojega zvestega občinstva ter ga še zadnjič dvignila na noge.

Bi želeli CD zgoščenko Vokalne skupine Gloria ali zbirko not? Kmalu boste lahko oddali naročilo.

Galerija spominov iz koncerta Mnogo poti