GLASBA

Kako nastane pesem?

Najprej je ritem. RITEM SRCA. Nato se rodi melodija. Prav zares se rodi.
Počasi, kot otrok. Z BOLEČINO, s pričakovanjem, z ljubeznijo, z divjim veseljem, občudovana se prebuja v ŽIVLJENJE. Naša pesem. Potem jo položimo v toplo zibko in jo zibljemo. In vsak kima: »To je tudi MOJA PESEM.« Tako jo varujemo, dokler ne poleti. Saj pesem mora leteti. Leteti na krilih upanja, na krilih domišljije, NA KRILIH ŽELJA. Pesem nikoli ne hodi po tleh - to je preveč človeško za VISOKO PESEM.

Žal mi je, da nisem pesem. Le ČLOVEK SEM, ki z njeno pomočjo kdaj poleti. Naj vsako NOVO JUTRO v pesmi se prebuja. Kajti prazen je dan, ki nima melodije in ubog je človek, ki ga pesem ne doseže. Zapirati vrata pesmi je GREH. Pusti, da najde pot do tebe. Da, prav do tebe. POTREBUJEMO TE; naša pesem te potrebuje, da jo stisneš k sebi, da jo vzameš v svoje naročje, kakor mati svojega otroka. In če jo iskreno objameš, se bo naselila v tebi. Pregnala bo tesnobo, odslovila zimo in naselila VEČNO POMLAD. Ne brani ji. Naj prezrači srce. Naj zamenja vljudno zadržanost z razigranostjo, naj oblasten dvom zamenja z upanjem, naj namesto praznine postavi SANJE. Ne brani ji. Dovoli srcu, da poje z njo in zapelo bo, kot pojejo ANGELI. Le verjemi vanjo. Pesem nas spreminja. Pesem nas ohranja. PESEM SKUPAJ NAS DRŽI... In najlepša je takrat, ko zapleše med PRIJATELJI. PESEM IN NASMEH imata čudežno moč. Zato ne oklevaj. Pojdi za pesmijo! Sledi ji! Pogumno naredi NOV KORAK. ZA TEBOJ bom šel tudi jaz. Ne. Še bolje - DAJ MI ROKO, BRAT, in za pesmijo bova šla skupaj ....

GLORIA, NAJ BO LEP TA DAN

Vabljeni k poslušanju naših pesmi.

OGLEJTE SI ŠE OSTALE NAŠE VSEBINE

Error type: "Bad Request". Error message: "Bad Request" Domain: "usageLimits". Reason: "keyInvalid".

Did you added your own Google API key? Look at the help.

Check in YouTube if the id UC7OSnSKIXijhaO0phQcWYmg belongs to a channelid. Check the FAQ of the plugin or send error messages to support.